De ledenadministrateur
25 oktober 1999

En dan is er dus geen hockey. Een heel weekend zonder dat kleine ronde balletje, dat iedereen zo graag wil hebben om het vervolgens zo hard mogelijk weer weg te slaan.
Wat moet je in zo’n hockeyloos weekend?

Gelukkig hebben we dan Abelien. Als niemand het meer weet, heeft zij een oplossing. “Mijnheer de ledenadministrateur” zegt ze dan -terwijl ze me lief aankijkt-, “ik dacht jou als vrijwilliger te benoemen tot coördinator voor het speeltuin gebeuren”. Mooi denk je dan. Je wordt er weer ingeluisd.

Maar ja hè, coördinator zijn is toch wel belangrijk dacht ik zo. Eerst even nadenken. Wie zou ik voor wat reparatie- en installatiewerk kunnen porren. “Nou”, zegt onze lieve Abelien dan weer, “daar heb ik al over nagedacht”, en vervolgens gooit ze een aantal namen naar je hoofd. Goh, wat heb ik gecoördineerd. Even de dag en het begintijdstip doorgebeld, en dat was het dan.

Zo kon het gebeuren dat afgelopen zaterdag Jos van Crista, Hans van Esther, Arjan van Carolina, Paul van Sandra en Ton van Riekie de speeltuin gingen renoveren. Vliegens ging dat. Graven, zagen, boren, schroeven, timmeren, sjouwen, enz…

Toezichthouders waren er ook. Vier kinderen hielden ons continu in de gaten. Wat we ook deden, pas als Eva vond dat het er goed uitzag, waren ook wij tevreden. En, tevreden waren we. Tevreden en trots. Abelien ook. Heel tevreden en heel trots mag ze zijn.

Binnenkort komt er waarschijnlijk een bejaardenboom met daaronder een veterinnenbankje. Kan Abelien mooi op de kleintjes passen -zal ze wel weer delegeren-.

Heerlijk zo’n weekend. Ben versleten. Wat er voortaan ook gebeurt, als Appie mijn kant opkomt ben ik weg.

Gelukkig wordt er voorlopig weer gehockeyd. Kan ik even tot rust komen. Krachten opdoen om Dames I aan te moedigen. Hebben ze ook hard nodig daar ze inmiddels op de laatste plaats terecht zijn gekomen. Iedereen die maar even kan moet dan ook beslist naar het veld komen om ze aan te moedigen. Ze mogen niet degraderen en hebben alle steun nodig die we ze kunnen geven.

Heleens blauw/grijze rokje blijkt een broekje te zijn. Moet nog een verhaal aan vast zitten waarvan zij denkt dat zelfs Hans die niet kent. Toch eens vragen. Denk niet dat hij het mij vertelt. Zal wel onder beroepsgeheimen vallen.

De ledenadministrateur.
(ik dus)

Dit bericht is geplaatst op 25 oktober 1999 om 18:13 in de categorie Administrateur.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

Schrijf een reactie