“Ouderen zijn nu de dupe”
10 november 2010

Spijkenisse, 10 november 2010
Reactie op een stukje van Theo Teitsma in Voorne-Putten,

“Ouderen zijn nu de dupe”

Nu zijn ouderen weer de dupe van een plan om iets te digitaliseren wat op de normale manier allang niet meer mogelijk was, namelijk aangifte doen. De afgelopen vijf jaar heb ik drie keer aangifte moeten doen en dat kon alleen maar via het internet. Niets nieuws dus!

Voor de zoveelste keer worden ouderen afgebeeld als een groep seniele bejaarden, tot niets in staat. En diegenen die dat laten optekenen zijn notabene de beschermers van die steeds groter wordende groep mensen, de ANBO.

Zelf behoor ik ook tot die groep ouderen en net als ik zijn heel veel mensen in die groep vaak hoger opgeleid en/of hebben ze hun werkzaamheden vaak digitaal verricht, een pc heeft voor hen echt geen geheimen en veel jongeren kunnen nog heel veel van hen leren.

Theo moest eens in het laagseizoen op een camping komen kijken, zitten al die bejaarden vanaf de Noordkaap tot aan de Algarve in hun camper of caravan op een laptop hun post na te lezen en bankzaken te doen. Bij buren van ons op een camping nabij Madrid werd hun auto aangereden. Buurman zat keurig in de caravan op zijn laptop aangifte te doen bij de politie in zijn woonplaats en zijn verzekeraar. Uiteraard stuurde hij digitale foto’s mee van de schade. De man was bijna tachtig!

Stop nu dus eens met ouderen voor een karretje te spannen waar ze niet voor gespannen willen worden!

T. van Dongen
Karperveen 429
3205 HD Spijkenisse
Email: ton-van-dongen@planet.nl

Dit bericht is geplaatst op 10 november 2010 om 18:43 in de categorie Algemeen.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

Schrijf een reactie