Jacht op wegmisbruikers?

Jacht op wegmisbruikers.
AD, vrijdag 10 september 2010

Politie gaat geld verdienen. Ruim 30.000 politiemensen (hebben we er zoveel dan?) gaat de komende vier weken er alles aan doen om bezuinigingen voor ons (welk?) kabinet draaglijker te maken. Er is een beslissing genomen. He? Wie haalt het in Nederland nu in zijn bolle kop om waar dan ook een beslissing over te nemen?

Maar ja, er moet geld binnen komen. Als je niet recht rijdt gaat het je geld kosten. De politie maakt wel uit waarom je niet recht reed. Heb je zelf niets over te zeggen. Moet je ze wel in groepjes van vier de weg opsturen anders weten ze nog niet tot welk besluit ze moeten komen. Ik zie het gebeuren dat er de komende weken heel wat eenden en ander tam wild wordt doodgereden, je gaat je toch zeker geen boete op de hals halen door het ontwijken er van? Zou wel gek zijn, nee, dat gaan we dus niet doen.

Maar waar zouden we ons druk over maken? Als ons politiekorps het niet doet, moeten wij dat dan? Als er weer eens iemand voor zijn huis is neergeschoten, levert dat geld op? Nee, dat levert niets op. En die zware criminelen dan? Levert ook niets op. Als ze al gepakt worden zijn ze binnen de kortste keren weer vrij. Met hun dure advocaten regelen ze wel een vormfout en het heeft alleen maar geld gekost. Nee, daar ligt dus geen prioriteit. Moet te veel geld bij. Gelukkig maken ze zo af en toe elkaar gratis af.

Maar waarom moeten ze geld gaan verdienen aan de weggebruiker die plots als wegmisbruiker wordt aangemerkt? In een land waar daders beter worden behandeld dan slachtoffers, een directeur miljoenen verdient (of krijgt), en figuren die het straks voor elkaar krijgen pensioenen te verlagen een vette bonus gaan opstrijken, gaan fatsoenlijke mensen straks een boete krijgen omdat ze hun stuur maar met één hand vasthouden. Ben je lekker mee als je een handgeschakelde auto heb met vijfversnellingsbak. Krijg je op elke hoek van de straat een prent. Het is domweg de eenvoudigste manier van geld verdienen en ook bij de KLPD stinkt dat geld niet.

Nee, polderbestuurders! Wil je echt geld verdienen aan de politie dan moet je ze privatiseren. Je maakt er een beursgenoteerd bedrijf van en binnen enkele jaren is ze eigendom van een stelletje schatrijke Arabieren. Kunnen de gevangenissen dicht en je hebt nog maar één rechter nodig. Officieren van justitie bestaan niet meer en in plaats van ruiten ingooien wordt het stenigen ingevoerd. De slager wordt rijk van de dieven die bij C&A een onderbroek stelen door het afhakken van handen, die dan Halal verwerkt worden, en iedere misdadiger kan worden gepakt omdat alle overbodige hoogwaardigheidsbekleders verplicht als politieagent moeten gaan werken. Verkeersmisbruikers bestaan niet meer, aangezien driekwart van alle Nederlanders zijn auto heeft weggedaan om de boetes te kunnen betalen en dat andere kwart had al geen auto.

Het worden mooie weken. Mijn fiets leg ik aan tachtig kettingen aangezien daar even geen tijd voor wordt vrijgemaakt door onze Hermandad, en alle deuren worden gebarricadeerd, aangezien inbrekers alleen gepakt worden als ze met een van diefstal volgeladen auto even niet helemaal recht rijden.

Is dit mijn Nederland? Denk dat ik maar Marokkaan wordt, ben ik eindelijk vrij,

T©n van Dongen

Gepubliceerd door Ton

Geboren 13 april 1943 te Rotterdam Opleiding: LO, VO en PBNA. Gehuwd, twee dochters, vier kleinkinderen en 1 achterkleinkind Gepensioneerd sinds 2004. Als hobby's heb ik alle vormen van sport kijken, uiteraard blogjes schrijven, vakantie houden, en fietsen.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.