Stukje aan het Algemeen Dagblad,
17 november 2004

Bang?

Gaat het zo goed met Nederland dat we weer bang mogen worden? Immers, je hoeft alleen maar bang te zijn als je iets te verliezen hebt? Als je niets hebt, kun je jezelf niet permitteren bang te zijn. Nu weer bang voor het terrorisme en geloofsidioten die gelukkig ver in de minderheid zijn. We moeten dus keihard optreden tegen een ieder die onze rechtsstaat niet goed gezind is, en liefst buiten de grens zetten. Hebben we met zijn allen dan toch niets geleerd uit de geschiedenis, dat vak dat we zo vervelend vonden op school.

Er gebeurt niets nieuws! Idioten zijn er altijd geweest, en altijd maakten ze zichzelf kapot. Napoleon wist het zeker, hij had gelijk en de rest van de wereld was achterlijk dus moesten ze naar hem luisteren. Hij was niet de enige: Hitler, Franco, de Griekse Junta, Saddam Hussein, de Ayatollah’s, allemaal mensen die hun eigen ondergang bewerkstelligden. Wij Nederlanders zijn natuurlijk niet zo achterlijk en weten alles beter. Dachten we. De islam is fout en moet uitgebannen worden. Ze vermoorden mensen in naam van hun god. Deden onze katholieken niet zo lang geleden ook. Anders denkenden noemden ze ketters en kwamen zonder pardon op de brandstapel terecht.

Onze eigen Beeldenstorm kostte ook nog al wat mensenlevens en ook dat was in naam van de god die zoveel beter zou zijn dan Allah. We hebben zo’n beetje met alles en iedereen oorlog gevoerd, slavenhandel bedreven, volkeren onderdrukt, en altijd werd Gods zegen gevraagd. Dat is nog niet zo lang geleden.

Als je nu mee wilt discussiëren, moet je eens naar www.stand.nl gaan. Je schrikt je wezen-loos als je ziet hoe onze christenen denken over het linkergedeelte van Nederland. Als alle islamieten naar huis zouden gaan, hebben we nog genoeg gekken en dwazen om ons druk over te maken. Nee, laat ze maar blijven. Ook die terroristen waar we nu zo bang voor zijn zullen uiteindelijk elkaar en dus zichzelf kapot maken. Ook daar blijft er uiteindelijk maar één over die de baas zal willen zijn en dan is ook dat voorbij.

Ik denk dat de islamieten hun extremistische geloofsgenoten niet lang meer pikken en zelf de oplossing zullen vinden. Net als de meeste onder ons willen zij gewoon gelukkig en in vrede leven. Ben alleen benieuwd wat er na het islamitische en terroristen probleem komt.

Er zal altijd wel iets zijn waar we ons druk over zullen moeten maken.

T©n van Dongen
Karperveen 429
3205 HD Spijkenisse
Telefoon: 0181-635145/0635161549
www.tonvandongen.com

Email: ton-van-dongen@planet.nl

Dit bericht is geplaatst op 17 november 2004 om 14:57 in de categorie Algemeen.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

1 reactie op “Stukje aan het Algemeen Dagblad,”

  1. Huib schreef:

    Na meer dan 12 jaar nog eens gelezen. Het verhaal is nog steeds van de huidige tijdgeest.
    Denk dat het over tien jaar nog steeds is.

Schrijf een reactie