Stukje aan het Algemeen Dagblad,

Meer onderzoek naar Blunderput.

Weer zo’n stuk onzin over de B-put. De Rotterdamse gemeenteraad wil aanvullend onderzoek, schrijft het AD op woensdag 17 maart 2010. Hoe dom denken ze dat mensen zijn? Of hoe dom is die gemeenteraad?
Dat onderzoek is echt niet nodig! Het enige dat gedaan hoeft te worden is de eerste oorspronkelijke raming boven water halen en dan is men klaar.

Uit ervaring weet ik dat we in Nederland zeer goede calculators hebben die met veel verstand van zaken een goede raming neer kunnen leggen waar absoluut niets aan mankeert, maar! Die ramingen zijn altijd te duur. En dan moet er geschrapt worden. Zaken moeten worden wegbezuinigd en risico’s geschrapt of minder duur worden ingeschat, en dat zijn dan allemaal onderwerpen waarop in de praktijk blijkt dat er niets te bezuinigen of te schrappen viel. Om bouwtechnische en veiligheidsredenen moeten alle wegbezuinigde onderdelen gewoon worden uitgevoerd, en dat wordt dan ook tegelijk veel duurder aangezien de aannemer gewoon zijn eigen prijzen kan indienen en nu zonder concurrentie.

En dat is dan allemaal in opdracht van de politiek gebeurd. Dezelfde politieke kopstukken die nu lopen te schreeuwen over wie er nu schuld heeft aan de overschrijdingen die vaak helemaal geen overschrijdingen zijn maar het gevolg van in hun opdracht aangebrachte foute bezuinigingen. Er lopen daar in Rotterdam enorm veel mensen met een berg boter op hun hoofd, die waarschijnlijk wel buiten schot zullen blijven en de één of andere sukkel de schuld gaan geven, maar het wordt tijd dat de burger openheid van zaken krijgt over het uitgeven van hun belastinggeld,

T©n van Dongen
Karperveen 429
3205 HD Spijkenisse
Telefoon: 0181-635145 / 06-53161549
www.tonvandongen.com
Email: ton-van-dongen@planet.nl

Gepubliceerd door Ton

Geboren 13 april 1943 te Rotterdam Opleiding: LO, VO en PBNA. Gehuwd, twee dochters, vier kleinkinderen en 1 achterkleinkind Gepensioneerd sinds 2004. Als hobby's heb ik alle vormen van sport kijken, uiteraard blogjes schrijven, vakantie houden, en fietsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.