Stukje aan het Algemeen Dagblad,
15 december 2005

Weer een rel met België?

Welke rel? Sommige van mijn beste vrienden zijn Belgen. En nu heb ik er nóg een bij. Freya Van den Bossche is mijn nieuwe vriendin. Er is helemaal geen rel. Maken de kranten er van. Vinden ze leuk, denk ik?

Freya Van den Bossche is een zeer charmante flapuit, en, maakt vergissingen. Geen fouten, maar vergissingen. Haar opmerkingen over de Nederlandse regering waren uiteraard slordig als lid van een regering van een bevriend land, maar, er was niets verkeerd aan. Integendeel, zij sprak uit wat elke zichzelf respecterende Nederlander al lang weet.

Ministers zijn kleinburgerlijk, stijf en truttig, met als belangrijkste voorbeeld JP. Natuurlijk is Balkenende geboren in een streepjespak. Je kunt je die man toch niet voorstellen in een hansopje? Oké, zijn ouders zullen best blij met hem zijn geweest, maar dat zijn dan waar-schijnlijk de enigen.

Zo tegen de kerstdagen maken mensen wel eens de balans op. Denken dan aan het verhaal van de barmhartige Samaritaan “geen christen” die hulp bood aan behoeftigen, en dan zie je JP. De eerste christen in ons land die niet snapt waar het in de maatschappij om gaat en de armen in de samenleving aan het vertrappen is. Als hij Jezus Christus in nood, tegen zou komen, zou hij denkelijk niet begrijpen wie hij is, en verwijst hij hem waarschijnlijk naar het Leger Des Heils. Normen en waarden? Soep voor de armen, mits ze dank u wel zeggen.

Bedankt Freya Van den Bossche

T©n van Dongen
Karperveen 429
3205 HD Spijkenisse
Telefoon: 0181-635145/06-53161549
Email: ton-van-dongen@planet.nl
www.tonvandongen.com

Dit bericht is geplaatst op 15 december 2005 om 21:46 in de categorie Algemeen.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

Schrijf een reactie