De commissaris vertelt voor de laatste keer,
11 november 2002

Zijn er toch nog mensen die niet weten wie de verhalen opschrijft die door uw commissaris worden verteld? Laat het nu maar voor eens en altijd duidelijk zijn, die commissaris ben ik. En, toevallig kan ik ook nog een beetje spelen met de zesentwintig letters van ons alfabet, dus, dit stukje had net zo goed ‘de commissaris schrijft, wat hij u persoonlijk had willen vertellen’ kunnen heten.

Ben een weekje op vakantie geweest met vrouw en poes. Lekker kamperen. Vinden mensen wel eens vreemd. Kamperen in november? Is de zomer toch voorbij? Mooi niet! Voor uw commissaris is de zomer nooit voorbij. Zelfs niet als het 20° negatief dooit. Ben zelf een beetje de zomer. ’t Zonnetje in huis wordt ik ook wel genoemd.

Moest trouwens wel opschieten afgelopen zondag. Net thuis gekomen wilde ik toch graag nog wat hockey zien. Kon bij Dames I. Een kwartier te laat, waren we toch nog precies op tijd om te zien dat elke nederlaag onder de 0-10 winst zou zijn. Onze Dames wonnen echter. Aeolus is gewoon geen leuke ploeg om tegen te spelen. Horen helemaal niet in de derde klasse thuis.

Het schaduwteam van de hockeyclub Rotterdam hoort in de overgangsklasse thuis. Zijn ze over drie jaar dus ook. Gewoon na elke promotie nog wat betere speelsters stallen, en, de kopie van Feijenoord – Excelsior is een feit. Dat ook dat een Rotterdamse overeen-komst is kan bijna geen toeval zijn.

Zag ook dat de dug-outs van veld twee wortels hebben geschoten. Groeien nog wel uit tot net zulke mooie als die van veld één. Dan nog het vervangen van gesloopt hekwerk en ballenvangers, en, ons prachtige complex wordt nog mooier.

Moeten nog wat vrijwilligers hebben om de boel schoon en veilig te houden. De gemeente heeft het op zich genomen ons complex periodiek op veiligheid te keuren. Wordt een logboek van bijgehouden. Zodra er iets niet in orde is wordt er melding van gemaakt. Vooral de speeltuin heeft hun aandacht. Er moet op korte termijn een speeltoestel verplaatst worden. Wie wil er helpen? Bel 0181-635145 of mail ton_van_dongen@planet.nl. Kunnen we misschien iets moois opbouwen.

Heren I. Doet pijn om ze te zien knokken zonder de punten te krijgen die ze volgens mij verdienen. Gaat niet goed zo. Is er nu echt niemand die hen als coach de steun en het nodige vertrouwen kan bieden? De training verzorgen ze zelf wel. Hoef hen niets te leren. Hockeyen kunnen ze gewoon goed. Moeten samen nog wat groeien. In minder dan drie jaar is bijna het gehele team vernieuwd. Beetje te snel eigenlijk, maar, je kunt nu eenmaal niemand dwingen te blijven spelen voor h.v.s..

Op het goede pad zetten. Iemand moet ze weer de weg wijzen. Het licht zien. De vierde klasse mag ons niet overkomen! Dat is een vuilnisbak voor alles wat hockeyt omdat ze toevallig niets anders te doen hebben. Straatvechters.

Allemachtig. Langs het veld hoor ik elke week een berg hockeyverstand aan. De één weet het nog beter dan de ander. Maar doen? Wordt hier heel erg verdrietig van.

Denk dat ik maar heel lang op vakantie ga. Doe ik ook niet veel, maar ook niets verkeerd.

De commissaris

Dit bericht is geplaatst op 11 november 2002 om 16:39 in de categorie Commissaris.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

Schrijf een reactie