Ik weet het…..
9 juni 2002

Ik weet het. ‘k Weet het heus wel. Was er weer niet bij. Voor de derde achtereenvolgende maal als bestuurslid niet aanwezig op de algemene ledenvergadering. Zou me best wel willen schamen. Doe ik ook nog wel eens een keer als ik tijd heb. Kan nog wel even duren, maar! Ga het zeker nog een keertje doen. Werd nog gesuggereerd dat ik de leden niet serieus zou nemen.

Onzin natuurlijk. Een ieder die mij kent, kent mij. Kent mij goed genoeg om te weten dat ik ieder serieus lid serieus neem. Omstandigheden hè. Heb het gewoon druk. Niet gewoon druk, maar echt druk. Heb wel beloofd dat ik de volgende algemene ledenvergadering in november bij zal wonen. Al moet ik er voor op aarde terug komen. Of jullie willen of niet, ik ben er. En als ik er ben, dan zal ik er ook zijn.

Mijn afwezigheid wil natuurlijk niet zeggen dat er niets gebeurt, integendeel. Vanaf zeer binnenkort zal ons sportpark afgesloten zijn voor een ieder die er niets te zoeken heeft. We gaan de boel afsluiten. De poorten gaan dicht. Er zullen alleen personen op ons sportpark kunnen komen als wij dat toestaan. Dus, alleen als wij de poort open laten staan. Na elke wedstrijddag of trainingsavond gaat de poort dicht. En, als ik zeg dicht, dan bedoel ik hartstikke dicht. Zoiets als een slot en een sleutel die elkaar kennen, aanvullen, bevestigen en onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Een huwelijk, een symbiose, een verbintenis die alleen voor degene die het sleutelwoord kent gelijk “sesam open u” te verbreken is. Met andere woorden, degenen die afsluiten, gaan met ons goed om alsof het hun eigen huis is. Dicht verdomme. De sleutel van de poort zal aan de sleutelbos zitten.

De gemeente houdt in het vervolg op maandagmorgen een rondje veld om de achtergelaten overblijfselen van onze consumptiemaatschappij op te ruimen. Ze gaat ook de graffiti verwijderen waar we niet om gevraagd hebben, en, er komt hoogst waarschijnlijk een kraan buiten het clubhuis waar een ieder zich zal kunnen laven. Ook de toiletdeur van de achterste scheidsrechterskleedkamer zal worden vervangen door de gemeente. Die was keurig gesloopt door de lieverdjes van de Ring van Putten. We zullen die school beter gaan controleren door na elke gebruiksdag schoon te maken zodat we hen direct op eventuele schade zullen kunnen aanspreken.

Als alles meezit, staan de dug-outs van veld 2 er ook over een week of zes. Alleen een openbaar toilet, crèche, dierenopvangcentrum, politiepost en kapsalon ontbreken er dan nog op mijn wensenlijstje.

Verder is uw commissaris bezig met een aantal goedwillende en zeer capabele mensen een nieuwe sponsorcie op te richten. Die gaat zich voornamelijk bezig houden met het uitzetten van beleid.
Einde seizoen. Heb ik altijd wat moeite mee. Dit jaar in het bijzonder. Hebben we een kampioen met jongens B1, worden ze gestraft wegens wangedrag door het bestuur.

Niet door de bond die zelfs geen boetes oplegde, niet door wie dan ook, nee, door de club. Geen feest en geen aandacht voor de kampioenen. En dat omdat drie van hen zich misdragen hadden -waarschijnlijk waren sommige veteranen hun voorbeeld-, maar hoe straf je veteranen?

Vind het toch wel zielig voor de jongens. Kampioen wordt je immers met een heel elftal? Negen jongens dus die nergens schuld aan hebben werden ook kampioen zonder feestje.

Denk dat ik die negen maar uitnodig voor een tuinfeestje, zie ik mijn kleinzoon ook weer eens.

De commissaris

Dit bericht is geplaatst op 9 juni 2002 om 14:16 in de categorie Commissaris.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

Schrijf een reactie