Smartengeld (nieuwe spelling)
15 september 2002

Het gaat goed met uw commissaris, geweldig goed. Kan gewoon niet beter. Zit goed in mijn vel, de wereld is mooi en ik wil smartengeld. Ben overal toe bereid, maar, als ik het scorebord bedien, en ik moet dan doelpunten gaan noteren voor tegenstanders die geen doelpunten verdienen, dan wil ik smartengeld.

Heren I telt zeventien spelers, de man € 5,00 maakt dus totaal € 85,00, en mijn smart is afgekocht. Voor Dames I wordt dat bedrag dan € 85,00 gedeeld door twaalf`, maakt € 7,08333333 per persoon. Persoonlijk vind ik deze maatregel niet echt plezierig, en geld maakt uiteraard niet gelukkig, maar, voor mijn persoonlijke gemoedsgesteldheid is het goed. En, aangezien het tot nu toe goed gaat met uw commissaris en dat ook zo moet blijven kan ik niet anders.

Mocht zaterdag meisjes C2 fluiten. Samen met een dame die niet kan op zaterdag. Sta je dan. Maar, gelukkig zie ik dan onze Hans. En Hans zegt nooit nee als hij voor een fluitconcert wordt gevraagd. Laat zijn kluppie en twee teams niet in de steek. Dan vergeet hij zijn tennisarm -gekwalificeerd als zijnde alarmfase drie links- en doet wat niet iedereen doet. Helaas.

Mag Hans graag. Mag alle mensen graag die voor een ander klaar staan. Geeft me altijd een goed gevoel. Kom ik nog beter in mijn vel en dan gaat het nog beter met uw commissaris.

Mijn rondje veld met de gemeente heeft in ieder geval opgeleverd dat de fa. Ruigrok een flink stuk hekwerk gaat vernieuwen, het metalen geraamte achter de doelen wordt gerepareerd en tenminste één ballenvangernetwerk wordt vernieuwd. Er komen nieuwe prullenbakken en ze houden het rondje veld tot de poort dicht gaat. Die datum wordt nog nader bepaald. Voorts wordt er offerte gevraagd om het nodige buitenschilderwerk te verrichten in het kader van periodiek onderhoud, en de warmwatervoorziening moet ter voorkoming van legionella worden aangepast, dacht die kennis in huis te hebben, valt tegen, gaat geld kosten.

De doelen waren dus stuk. Van alle vier waren de kruisingen finaal stuk. Zijn afgelopen week allemaal opnieuw gelast. Was nog iemand die het als eenvoudig classificeerde, maar, aluminium lassen doe je niet zo maar. Moet je vakman voor zijn. Nee, we zitten echt niet achterover geleund. Doen heus wel wat.

Wil ik zondag op mijn gemak op het terras gaan relaxen, word ik door drie dames lastig gevallen. Beginnen te zeuren over mannen die niet kunnen koken. Weten van geen ophouden. En, toevallig is uw commissaris een geweldige kok, dus doet dat pijn. Niemand hoeft mij te vertellen dat een bal gehakt drie, en een portie chili à concarne vijf minuten in de magnetron nodig hebben. Maken mij niets wijs. Een eitje koken kan drie tot tien minuten duren, en een mes ziet er anders uit dan een vork. Kan zo in de keuken van me-nig gerenommeerd restaurant. Ben dus maar niet bij die dames gaan zitten, denkt men misschien nog wel dat ze me kennen.

Vergeet soms dingetjes, is de leeftijd. Ben niet bang voor dementie. Als het zover komt weet je toch niet meer waarover het gaat.

De commissaris

Dit bericht is geplaatst op 15 september 2002 om 20:35 in de categorie Commissaris.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

Schrijf een reactie