Bumba,
17 maart 2011

Even voorstellen de naam is Bumba. Persoonlijk noem ik hem Hidde, maar voor de rest van de wereld is het Bumba. Mijn kleinzoon is helemaal wild van een stripfiguurtje op DVD met Bumba zodat je die naam 24/7 in de week hoort. Ook in zijn slaap dus. Mijn vrouw en ik hebben deze week een paar dagen op hem en zijn grote zus Emma gepast en nu kan ik die naam niet meer horen.

Dat ik het er nu over heb is puur therapeutisch bedoelt. Als ik het niet van me af schrijf zal ik geen normaal uur meer beleven. Bumba zal me achtervolgen tot in het hiernamaals. Evenals Bumbaloe. Nog zo’n figuur waar je haren van overeind gaan staan. Er zijn momenten dat hij het er even niet over heeft, dat is tijdens het eten. Dan is zijn enige interesse nog hoe snel hij de volgende hap krijgt, en je kunt maar beter opschieten! Als het te lang duurt, vertelt hij op niet mis te verstane wijze in zijn eigen taaltje van een boom van een kereltje in de leeftijd van iets meer dan achttien maanden dat je moet opschieten.
Het liefst eet hij gewoon zelf met handen en voeten, of lepel en vork waar hij al best handig in is, maar gevoerd worden geeft niet echt een probleem bij hem. Als je maar opschiet.
En, die vent lust gewoon alles! Als hij bij ons op visite is moet ik het openhaardhout weg stoppen anders ben ik heel snel door de wintervoorraad heen. Natuurlijk raakt hij ook nog wel eens vol. Dat zegt hij overigens nooit. Hij pakt gewoon zijn bord en smijt het in een willekeurige richting weg waarna het bijna altijd op de grond terecht komt. Soms heeft hij geluk en belandt het boven op zijn hoofd en dan is zijn dag goed.

Zus Emma is het daar niet altijd mee eens. Pedagogisch onderlegd als ze is kijkt ze hem vriendelijk aan en zegt dan: “nee, jongen, dat mag je niet doen”! Dat jongen is ook wel eens mannetje of knulletje maar ze maakt daar echt geen fouten in. Hidde is overigens een echte knul en trekt zich van zowel de hele wereld als zijn zus niets aan. Heet ook niet voor niets Bumba?

Persoonlijk lijkt me de naam Conan de Barbaar een veel geschiktere naam voor hem, maar Hidde spreek je makkelijker uit, dus, blijft het maar Hidde. Als we naar boven of beneden gaan? Hidde is altijd veel sneller dan ik, als een speer gaat hij de trap op en af en lachen dan?

Ook is hij dol op zijn neef, mijn andere kleinzoon. Ondanks het leeftijdsverschil van drieëntwintig en een half jaar hebben ze geen enkel probleem met communiceren. Volgens mij zijn het bijzondere kinderen, en dat zijn het,

T©n van Dongen

Dit bericht is geplaatst op 17 maart 2011 om 16:19 in de categorie Opa.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

Schrijf een reactie