Hidde,
24 april 2010

Grote eters worden gemaakt, niet geboren! Dat is me altijd ingepeperd en mocht ik nooit vergeten. Zit ik nu dus met een probleem.

Klein probleem weliswaar, maar wat me ooit geleerd werd is niet waar. Klein probleem? Ja, heel klein. Zo klein dat ik er niet mee zou moeten zitten, maar, helaas. Zit er wel mee.

Dat kleine probleem is dus Hidde. Kleinzoon Hidde. Volgende week is zijn vermaanddag. Viert 30 april zijn 8e maand op deze wereld. En om nu te zeggen dat hij een grote eter is? Nee, geen grote eter, maar een grote vreter. Een verdomd kleine grote vreetzak. Hoe ik dat weet? Op vrijdag stop ik (geholpen door vrouw en dochter) alles wat eetbaar is in dat mondje. Begin met een fles die zo vol is dat er absoluut geen lucht meer in zit, als je na een paar minuten de lege fles uit zijn mond haalt begint mijn mannetje direct te krijsen.

Gaan we aan tafel verder, eet de meneer vervolgens een hele boterham, met een vragende blik in zijn ogen “één maar”? Zijn we dan zó arm?

Gelukkig krijgt hij daarna nog een kleine halve liter onbestemd spul, dat goed voor hem zou zijn, en dan is het kereltje een klein beetje tevreden. In die staat kunnen we ook een gesprek voeren. “Dada wawa o o uhm”! Misschien begrijpen sommige mensen de conversatie niet? Hidde en ik zal dit gesprek tot in lengte van dagen herinneren.

Het is trouwens wel een vol automatisch kereltje. Begrijp nu eigenlijk wel waarom er zoveel eten in kan. Tijdens de voedertijd maakt hij gewoon ruimte voor nog veel meer, door zijn uitlaatklep te activeren. Met een rode kop perst hij alles wat het lichaam niet meer nodig heeft, en dus nieuw voedsel in de weg staat, naar buiten, tot groot vermaak van grote zus Emma.

Emma is de grote oppasser van Hidde. Vooral zijn ontlasting heeft haar grote belangstelling . Mag pas weg als zij de controle heeft gedaan. Heeft er ook de leeftijd voor. Mevrouw is op één week na twee jaar ouder dan kleine broer.

“Goed hoor opa” en mevrouw is tevreden.
Kleinkinderen, je moet oud worden om je weer jong te voelen……

Ton

Dit bericht is geplaatst op 24 april 2010 om 19:08 in de categorie Opa.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

Schrijf een reactie