Vakantie,?
16 oktober 2010

Soms moet je er weer eens even tussenuit. Waarom? Geen idee, maar dan krijg je zo’n inval, pak je de caravan en gaat er een poosje van tussen. Krijg je ook even de tijd om te overdenken wat er de laatste weken gebeurd is.

En dat is nogal wat. Zeker als je bedenkt dat je twee dochters en vier kleinkinderen hebt. Plus nog een adoptiepoesje dat zo af-en toe even komt logeren. Jongste dochter Nathalie en man Pieter waren onlangs vijf jaar getrouwd en wilden dat vieren alsof ze opnieuw trouwden. Een etentje met alle gasten die ook op hun trouwdag aan tafel zaten in de Waag in Delft. Of we ook kwamen? Natuurlijk kwamen we. Op 25 september waren we aanwezig. Een kans om allen weer te ontmoeten plus nog wat nieuwelingen die vijf jaar daarvoor op 30 september nog onbekend waren, maar nu ook aanschoven. Teun had nu een liefje bij zich evenals René, Hans, Myra en nog iemand waar ik nu even niet op kan komen, maar dat lezen jullie wel in het vervolg. Patrick kon niet, was ziek, Mijke was een beetje verdrietig, maar met drie en dertig mensen vermaak je jezelf wel.

Koen niet zo erg. Had de woensdag erop een belangrijk assessment, en was vast besloten niets te drinken. Hij kon zich nog een klein beetje herinneren van het vorige etentje met feestje erna van Nathalie en Pieter. Was zo lazarus als een kanon geworden. En dat werd hem nog heel erg terloops een paar maal stevig ingewreven. Nee, Koen zou nuchter blijven. Was hij ook een beetje solidair met zwangere echtgenote. Je zult van mij dan ook niet te weten komen dat Koen wel eens teveel gedronken heeft. Echt niet!?

Gaby dronk ook niet veel, had ook niet veel nodig om er lekker op los te kletsen. Ik had er een prima tafeldame aan. Vertelde nog dat ze een paar jaar in Ierland had gewoond, maar dat wist ik al. Nathalie was er op visite geweest en bracht er voor haar moeder een lief flesje whisky mee vanuit de Jameson stokerij. Was thuis goedkoper, maar de herkomst was bijzonder.
Pieters broertje Hans bleek warempel mijn stukjes te lezen. “Niet omdat hij zo nieuwsgierig was” zei hij, “maar louter ter controle”. Als er onzin geschreven werd wilde hij kennelijk op de hoogte blijven.

Al met al was het een prima avond en het eten konden we een week later direct weer vergelijken. Een dagje uit naar Brussel met de personeelsvereniging werd ook met een etentje afgesloten. De kwaliteit daarvan was zeker niet slecht, maar vergeleken met de Waag was het maagvulling.

Oudste dochter Fredy kwam ook nog met een nieuwtje. Haar los/vast relatie ging een nieuwe fase in. Ze was vastbesloten ervoor te gaan. Dat was toch wel het beste nieuws van haar in tijden. Mede omdat die relatie los/vast geen alcohol gebruikt. Heeft mijn vrouw meer. Moeten wel meer koffie in huis halen denk ik. Heb geen idee of die los/vaste misschien wel Ben heet? Fredy staat bij de hockey de laatste tijd wel vaak naar Spruitjes te kijken, maar ja, als je niet van boontjes houdt?

Hadden we tussendoor ook nog een opa en oma dag. 30 September. Trouwdatum van Pieter en Nathalie. Op het kinderdagverblijf van Emma en Hidde waren we uitgenodigd om opa en oma te spelen. Spelen? Kon geen probleem zijn. Zijn we al vier en twintig jaar, konden gewoon onszelf zijn. Hidde kan nog niet lopen, ook niet echt goed kruipen, maar schuifelt op zijn eigen manier sneller de Alpe ‘d Huez op dan Eddy Merx op de fiets in zijn beste jaren. Hadden we het ooit even moeilijk met heel erg jonge kinderen op een kinderdagverblijf? Stinkend jaloers ben ik op Hidde. Eén jaar oud, en de vrouwtjes hangen om zijn nek. Alle prachtige daar aanwezige vrouwtjes moesten en zouden voor Hidde zorgen. Hij werd aangehaald, gekust en verliefd aangekeken? Waarom ben ík nooit naar zo’n kinderdagverblijf geweest?

Emma was natuurlijk de mooiste prinses op het kinderdagverblijfbal. Ze was Sneeuwwitje, Doornroosje, Assepoester en Belle tegelijk. Mijn prinsesje!

Wilde vertellen dat ik aan vakantie toe was? Doe ik volgende keer wel,

T©n van Dongen

Dit bericht is geplaatst op 16 oktober 2010 om 21:49 in de categorie Opa.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

3 reacties op “Vakantie,?”

 1. Hans schreef:

  Tekst gecontroleerd, en goedgekeurd! Weer helemaal op de hoogte van alle onzin, haha.

  groeten uit Eindhoven !! Hans

 2. Koen schreef:

  Niet drinken heeft zich uitbetaald. Het assessment was een succes. Wellicht kan ik me een volgende keer misdragen 😉

 3. admin schreef:

  Hoi Koen,

  Gefeliciteerd met de uitslag en veel succes er mee. We zullen elkaar zeker weer eens zien,

  Groetjes, en voor straks? Proost,

  Ton

Schrijf een reactie