Alcoholist?
22 november 2019

Eén keer per jaar komen we met bijna de hele familie bij elkaar n een familiereünie. Altijd heel erg gezellig en altijd wel weer één of meer nieuwe gezichten. Zo ook pas geleden weer. Nichtjes brengen een vriendje mee neefjes een vriendinnetje.
De laatste paar jaar komen we samen in een restaurant Cathay in Rotterdam Ommoord.Gemakkelijk, lopend buffet, all you can eat en drink, en iedereen is er blij mee.

Vooral dat eten, drinken is voornamelijk fris of water en een enkel pilsje. Niemand drinkt er meer dan twee aangezien iedereen nog naar huis moet rijden. Ook ik niet. Aan het begin van de avond een pilsje en een uurtje later hooguit nog eentje en daarna frisdrank.

Bij mijn tweede pilsje zat kleinzoon Hidde toe te kijken en zei toen: ”bier is alcohol, ben jij een alcoholist”!
Lachen natuurlijk want hoe leg je een kind uit wat een alcoholist is? Vroeg het natuurlijk wel, wat blijkt, hij denkt dat iedereen die alcohol lekker vindt een alcoholist is. Nou ja, “maar dan ben jij natuurlijk een Icetea holist” zij ik. Daar moest natuurlijk over nagedacht worden en aangezien hij er niet uitkwam wilde hij wel weten wat zijn zusje Emma dan was? Aangezien zij dubbelfris lekker vindt moest dat natuurlijk een dubbelfris holist zijn? Kinderen?

T©n van Dongen

Dit bericht is geplaatst op 22 november 2019 om 14:40 in de categorie van Ton.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

Schrijf een reactie