Bouwvergunning
30 maart 2003

Met blijdschap geven wij (mijn vrouw, kinderen, familie, schoonfamilie en de rest van Spijkenisse-Zuid) kennis van de geboorte van een bouwvergunning. Op 28 maart zag zij het licht. Zo. Als dat niet mooi is? Wat dan wel? Die bouwvergunning dus. Die geeft toestemming tot de bouw van 4st dug-outs.

Voor degenen die niet weten wat een dug-out is, het is een soort toilet in sportuitvoering. Voor hen die het wel weten en zich afvragen waarom vier stuks, terwijl er al twee staan en twee stuks bijna geheel afgebouwd? Heeft te maken met het feit dat één en ander illegaal tot stand blijkt te zijn gekomen.

Een voorwerp dat deels in en deels boven de grond wordt aangebracht is dus bouwvergunning plichtig. Dat geld dus voor een flatgebouw, een villa, een wipkip, een schommel, je schoonmoeder -zou je haar een halve meter willen ingraven (valt ook nog onder monumentenzorg volgens mij)-, een brug en nog veel meer. En dat duurt dan bijna vier maanden. Lang? Lang ja. Waarom dan zo lang? Geloven jullie nooit. De gemeentelijke beheerder, een goede collega van onze eigen Jacob, constateerde dat er gebouwd werd en eiste een bouwvergunning.

Tuurlijk zij ik toen. Vraag ik toch even aan? Dus, bouwtekening gemaakt, foto’s van de al aanwezige nog te bouwen voorwerpen gemaakt, formulieren ingevuld en alles in viervoud ingediend bij de firma Bouw- en Woningtoezicht.

Goed gevoel geeft dat. Mag wel zeggen een heel goed gevoel. Duurde precies drie weken. Kreeg toen een brief van de desbetreffende firma waarin stond dat alles in goede orde ontvangen was en ontvankelijk verklaard, maar er werd geen vergunning verleend. Het bouwen van een dug-out was namelijk niet in overeenstemming met het vigerende bestemmingsplan. Dat stond niet toe dat er op een sportcomplex als het onze een dug-out zou worden gebouwd.

Maar, halleluja, als er een artikel 19 procedure werd gedraaid kon misschien alsnog vergunning worden verleend. Dat houdt in: berichtgeving in de kranten met de me-dedeling dat er een bouwplan ter inzage ligt gedurende vier weken, waarin vermeldt dat daartegen door een ieder die dat wenst bezwaar kan worden aangetekend aangezien het bouwplan in strijd is met het bestemmingsplan.

Dat wilde ik maar niet openbaar maken, want de dochter van de zus van de man van mijn zus haat hockey. En, als zij dat leest zouden we de nog te bouwen architectarische hoog-standjes mooi af kunnen breken. Zo, als er dus mensen zijn die denken dat de wereld eenvoudig in elkaar steekt? Die denken dat een sportveld niet compleet is als er geen dug-outs zijn? Jullie snappen er net als ik dus helemaal niets van. Maar! We hebben nu de vergunning en gaan hem nu ook gebruiken. Dus, a.s. zaterdag wil ik ze (bij droog weer) af hebben. Dat betekent werk aan de winkel en daar heb ik mensen voor nodig. Wie o wie komt er helpen. Bel mij 0181 635145 of e-mail naar ton_van_dongen@planet.nl. Met vier man hebben we er a.s. zondag twee dug-outs bij. Gereedschap heb ik. Materiaal ook. Alleen vrijwilligers nog niet. Koop je niet in de winkel. Is bezig een uitgestorven ras te worden. Ga maar eens een vrijwilligersplantje kopen. Heb je volgens mij pas een bouw-vergunning voor nodig als het hoofd boven het maaiveld uit komt te steken.

Zit ik zondag 30 maart 2003 naar Heren I te kijken, heb ik een buurman die er een half uur over doet om uit te leggen dat hij een hekel heeft aan mensen die langdradig zijn.?

Hans verleert het nooit. Valt gewoon in en voorkomt dan zekere doelpunten. Wist het tevoren al. Hij valt altijd goed in!

Opa Schouten loopt even wat minder. Is geopereerd aan zijn linkerknie. Komt wel goed.

Ton

Dit bericht is geplaatst op 30 maart 2003 om 21:11 in de categorie van Ton.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

Schrijf een reactie