Een beetje zat
17 oktober 2005

Ben het een beetje zat om steeds maar opnieuw een stukje te moeten schrijven voor de hockey. Niet omdat er geen nieuws is, maar, er gaat zoveel tijd in zitten. En, die tijd heb ik soms gewoonweg niet. In de pre fut kom je tijd tekort. Ik tenminste. En niet zo’n beetje, maar veel tijd. Schrijf deze keer gewoon niet. Verdom het. Van mij geen nieuws meer.

Oké, vandaag de 15e heeft Carola haar baby geshowd. Prachtige jongen, waar ze terecht heel trots op is. Bart was er ook nog even in zijn zondagse pak, volgens mij gekocht bij de Gamma. Carola had trouwens een heel snel model levensloop bestendige kinderwagen.

Maar aangezien ik geen stukje schrijf zal jullie dit nooit weten. Ik ga ook niet vertellen dat onze HEREN VETERANEN L vorige week van Barendrecht hebben gewonnen. Niet eerder meegemaakt. Nog nooit konden de Heren oud tot zeer oud van Barendrecht winnen. 4 – 2. Een uitslag die staat. Mijnheer Ger Smit maakte drie van de vier doelpunten, en, er waren hele mooie bij. De Heren Veteranen L staan nu op een gedeelde plaats aan kop van hun ranglijst samen met Forcial en Barendrecht.

Mocht niet iedereen weten waar die L voor staat? Het Romeinse cijfer 50. Uiteraard mogen de ploegen niet alle vijftig oudjes tegelijk opstellen, maar na de derde helft moet het iedereen wel duidelijk zijn dat er honderd mannen een wedstrijd hebben gespeeld aan de hand van de consumpties.

Trouwens, je hoeft helemaal niet zo oud te zijn om goed hockey te kunnen spelen. Ik kan iedereen aanraden om op een zaterdagmiddag eens naar Meisjes D1 te gaan kijken. Je gelooft je ogen niet.

De tien tot twaalf jarige Dametjes spelen een zeer volwassen spelletje. Bijna professioneel zoals ze zich in het veld opstellen. Aanvallen doen ze op de keeper na met zijn allen, en hun tegenstanders weten er kennelijk geen raad mee. Ook al stoppen ze soms een aanval, ook de afvallende ballen zijn voor de Spijkenissertjes. De druk die ze kunnen uitvoeren is enorm. De vleugels zijn altijd goed bezet en van het middenveld mag je stellen dat het gewoon altijd simpelweg iedereen de baas is.

Als een speelster diep gaat krijgt ze ook altijd de bal. Iedereen weet van elkaar wat ze doen. Ze staan dan ook niet voor niets bovenaan zonder ook maar één punt verlies met vijftien punten uit vijf wedstrijden, en een doelsaldo van 42 voor en maar 1 tegen.

Vroeg na afloop aan hun coach wie die meiden eigenlijk trainde. Bleek hij zelf te doen. René van Zon is zijn naam. Nee, Dames en Heren senioren? Op zaterdagmiddag verplicht naar Meisjes D1, daar kan iedereen wat van leren.

De Veterinnen van Spirit konden twintig jaar geleden allemaal net zo goed hockeyen en hard lopen als Pum.

Volgens mij kan Pum dat over twintig jaar ook nog.

Ton

Dit bericht is geplaatst op 17 oktober 2005 om 13:18 in de categorie van Ton.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

Schrijf een reactie