Hans,
28 oktober 2011

Hans is een fan man me. Hans leest trouw alles wat ik opschrijf. Krijg vandaag een mailtje van hem waarom ik zo lang niets meer heb geschreven op mijn site. Begint op een morele verplichting te lijken die ik trouwens zelf ben aangegaan. Heb ik dan niets meer om over te schrijven?

Natuurlijk wel, er is altijd iets te schrijven als je goed rondkijkt en luistert. Luisteren is voor mij een tweede natuur geworden. Luister naar alles en iedereen behalve naar goede raad. Word ik een beetje bedroefd van. Er is maar één goede raad, en dat is toevallig de raad die ik zelf uitdeel. Doe ik graag en veel. En dan die Hans hè, moet hem eigenlijk even voorstellen: Hans is één van de twee zonen van de moeder van de man van mijn jongste dochter Nathalie. Misschien is het zelfs haar zwager? Nou ja, maakt niet uit. Hans heeft bijna alles mee, bijna, hij is een Brabander en ook nog voor PSV, en dan leest hij ook nog mijn stukjes. Eigenlijk teveel voor een goedwillend mens, maar volgens mij heeft hij er aardig mee leren leven. Met dat Brabander zijn dan.
Toevallig ben ik net terug van een week vakantie in de Brabantse Peel en heb daar vrienden gemaakt, niet dat ze het weten maar dat vind ik ook niet nodig. Afgelopen zondag moesten we natuurlijk naar het hockey en dus! Naar het beste Nederlandse dameshockeyteam “Den Bosch”. Dat moest tegen MOP, ook uit Brabant en dat was na tien of elf jaar weer een derby. Publiek wist het niet zeker. Sta ik tijdens die wedstrijd gelijk even de stand bij te houden tussen de voetbalwedstrijd Ajax – Feijenoord, blijken de Brabanders daar allemaal voor Feijenoord te zijn? Geen mens had het over PSV? En dan is Hans voor PSV? Of, en dat kan natuurlijk ook? Zijn ze daar allemaal tegen Ajax?
Terwijl ik dit schrijf krijg ik ook nog commentaar van Ans. Scheelt maar één letter, maar dat kan geen toeval zijn. Ans is een Brabander uit de bollenstreek. Helaas is Ans en familie voor Ajax en die zijn dus echt niet meer te redden. Ans is de echtgenote van Henk. Ans is ook de oma van het neefje van Frank, Quinten, en Quinten is weer de zoon van Sylvia. Sylvia is niet helemaal toevallig een zusje van Frank en dus eigenlijk een volle dochter van Ans en Henk?
Ook Ans vindt Brabant geweldig, maar ja, iedereen buiten Brabant vindt Brabant geweldig, als ze het zat zijn kunnen ze altijd nog naar huis, tòch? Nu heeft Ans Henk. Als Brabant eens tegenvalt, kan ze altijd op hem terug vallen. Niet te hard natuurlijk, Henk is ook de jongste niet meer, en gelukkig heeft Hans Manon. Een prachtige Manon, maar die moest ook aan Brabant wennen. Komt zelf uit Limburg. Het is daar altijd een paar graadjes warmer en het water in de rivieren en beekjes stroomt wat makkelijker over. Wen je wel aan borrelen? Moet natuurlijk goed kunnen zwemmen. Gaat het wel redden in het Brabantse land. Ze bouwen aan een prachtig nieuw huis en daarna hoop ik toch wel uitgenodigd te worden op een Brabantse bruiloft.

Maar ik heb natuurlijk wel weer dingen meegemaakt. Zijn nog een weekje naar Sauerland geweest. Midweek naar Zeeland, en net terug uit? Juist! Brabant. Zijn het nu wel een beetje zat. Vakantie is best leuk als je weer thuis komt. We hebben ons geweldig vermaakt in de vakantiewoning bij Winterberg, resort de Roompot in Kamperland en op het resort Prinsenmeer bij Asten. Overal aardige mensen, goede faciliteiten en de laatste dicht bij Duitsland, want een bratwurst gaat er altijd wel in. Konden we ook gelijk de plastic flesjes inleveren die we sinds juli bewaard hebben omdat er statiegeld op zat. Is de garage ook weer opgeruimd.
Prima week. Elke dag droge regen. Bleek dat we in de eikeltjes periode zaten. Werden continue door ze aangevallen. Als we met de auto weggingen rammelde het dak. Even remmen en de voorruit was bezaaid met oud collega’s.
Moet nog even bijkomen van de mooie dingen die we gezien hebben. Het nationaal park de “Grote Peel”, het aardbeienland in Horst aan de Maas, de kaasboerderij die open was maar de deuren had gesloten, de wandelingen rond het Prinsenmeer, heb genoten.
Wordt vervolgd Hans en Ans!

T@n van Dongen

Dit bericht is geplaatst op 28 oktober 2011 om 22:05 in de categorie van Ton.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

1 reactie op “Hans,”

  1. Hans schreef:

    hehe, dank je Ton. Ik wilde bijna gaan werken voor de baas, maar voor de zekerheid toch maar even je blog gecheckt. Dit artikel zal je grote doorbraak worden, al valt er over je mening over mijn prachtige Brabant nog wel wat te schaven. Zinnen als: Als Brabant eens tegenvalt… e.d. wijzen op een hiaat in je kennis, maar daar hebben we het nog wel eens over op een mooie Brabantse bruiloft o.i.d.

    Gegroet!

    Een groot fan

Schrijf een reactie