Hockey?
20 september 2010

Eindelijk weer naar het hockey. Krijg je tenminste weer nieuwtjes te horen. Leo schijnt zwanger te zijn van een zoon. Merk je aan alles, zodra hij de bal ontvangt geeft hij over. Pa Frans werkt zich in Poortugaal het apezuur om het huis van zijn zoon bewoonbaar te krijgen. He? Net tien jaar oud en toch al een beetje uitgewoond? Nou ja, Frans heeft toch niet veel meer te doen. Valt best wel op dat er in mijn omgeving nogal wat mensen met pensioen zijn. Goh, wat worden die mensen allemaal oud?

Carola wil volgens mij graag een huisdier, maar is een beetje bang voor de gezondheid van het beestje. Voor de zekerheid gaat ze maar naast de dierenarts wonen in de Kastanjestraat.

Het bestuur van de Hockey Vereniging Spijkenisse heeft een besluit genomen. Ze hebben besloten voortaan beslissingen te nemen. Moet toch kunnen met twee voorzitters? In augustus hebben ze besloten dat er rond het derde veld nog dit jaar een beslissing moet komen. In september besloten ze die beslissing uit te stellen met een maand. Voor eind januari 2011 moet er dus beslist worden. Ik kan me vergissen, maar volgens mij beslissen ze helemaal niets. Zal wel aan de Algemene Leden Vergadering worden voorgelegd en die mag dan voor hen beslissen.

Voorzitter 2, René de Groot was vorige week een beetje boos. Zijn zoontje had maar een kwartiertje gespeeld. Moet je net bij Rob van ‘t Zet aankomen. Hó even jochie! Heren I hè! Daar doe je niet aan sociaal wisselen. Daar doe je aan winnen! René praat nu niet meer met Rob. Peter (voorzitter 1) trouwens ook niet. Voorzitter 1 & 2 zijn als de dood voor verantwoordelijkheden en moeten het van elkaar hebben. Hebben trouwens ook niemand anders om op te steunen. Zijn een symbiose aangegaan en als 1 boos is wordt 2 ook boos. Als ze pret hebben vieren ze dat ook samen.
Oké Rob, geweldig joh, tegen mij praten ze ook niet en dat bevalt prima.

Boos zijn ook de dinsdagveterinnen. Blijken ondergeschikt te zijn aan de schooljeugd van de Ring van Putten. Hebben al lange tijd problemen met hun thuiswedstrijden. De school gaat voor!? Kan toch niet? Het is toch een hockeyterrein? Zou iemand misschien niet hebben geweten dat er dinsdagveterinnen bestaan en dus niets hebben geregeld? In mijn laatste gesprek met het bestuur veronderstelden ze dat het vroeger misschien allemaal beter was? Ja, vroeger was alles beter. En als jullie straks opgehoepeld zijn wordt het nog beter.

De dinsdagdames zijn wel zo boos geworden dat ze unaniem besloten hebben geen contributie meer te betalen. Zouden we niet meer welkom zijn? De idee dringt zich uiteraard op? De G-afdeling bestaat ook al niet meer? Vallen wij ook in die sportklasse? De oudsten van alle dames binnen de club voelen zich buitengesloten, en terecht. Eén bestuurslid heeft het zich aangetrokken. Jan lost het wel weer op.

Op donderdagavond na 22:00 uur wordt er in de kantine niet veel meer afgerekend. Zou niet moeten kunnen. Het verstand van de club plus voorzitter 1 & 2 is dan aanwezig, dus moet het eigenlijk een voorbeeld avond zijn, tòch? Niet dus,

T©n van Dongen

Dit bericht is geplaatst op 20 september 2010 om 19:31 in de categorie van Ton.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

5 reacties op “Hockey?”

 1. Leonard schreef:

  Overgeven, uitleg, ik weet dat ik een tijdje niet getraind hebt, maar zo erg is het nu ook weer niet haha!

  Leuk stukje wederom, het klopt, het huis zag er niet meer uit..!

 2. admin schreef:

  Hoi Leonard,

  Ik heb er maar overgeven van gemaakt, overspelen paste niet in mijn beleving, en met een beetje fantasie is het bijna hetzelfde. In ieder geval bedankt voor je reactie en veel geluk met je huis en komend kindje,

  Groetjes, Ton

 3. Leonard schreef:

  Hoi Ton,

  Heb je gelijk in, als back zijnde lijkt het me niet verstandig om een actie aan te gaan. Het is wel duidelijk wat er kan gebeuren zodra dit gebeurd..
  5 december is mijn laatste wedstrijd, stop er dan def. mee.

  Tot zondag, en aan de zijlijn in de toekomst

  Groeten,

  Leonard

 4. Ans van Rooijen schreef:

  hallo Ton,

  leuk stukje weer, ik had vorige week al op je site gekeken, toen jij mij aanraadde om maar ramen te gaan zemen, in die stromende regen, toen dacht ik bij mezelf, hé, zou wel weer leuk zijn, een stukje van Ton te lezen.

  groetjes, ook aan Riek

  Ans

 5. Jan schreef:

  Hallo Ton,

  Even een rectificatie van mijn kant :
  Lees : Op donderdagavond na 22:00 uur ipv op vrijdagavond na 22:00 uur.
  Het is weer hockey literatuur op zijn best

  J@n

Schrijf een reactie