Je huis verkopen?
19 mei 2011

Ja, je huis verkopen. Blijk je achteraf bijna altijd genaaid te worden. Als je huis wordt verkocht betaal je makelaarskosten en als je het niet verkoopt betaal je dus ook makelaarskosten. Logisch? Natuurlijk niet. Ga ook lang niet alles betalen. Was mijn makelaar helemaal zat. Het enige dat er werd gedaan is regelmatig vragen om de vraagprijs te verlagen! Klojo’s! Moeten gewoon doen wat er van hen gevraagd wordt en dat doen ze dus niet.

Nee, heb de heren van Gils van Kompas makelaars in Spijkenisse min of meer beleefd verzocht op te zouten en niet meer in mijn buurt te komen. Meermalen heb ik ze op de vingers moeten tikken omdat de gegevens op Funda niet klopten. Beweren nu dat ik die gegevens zou hebben aangeleverd?

Ga nu zelf mijn huis verkopen. Voor een vast tarief zet ik het op Funda, dat weer gekoppeld is aan andere woning sites. Aan mijn gegevens zal helemaal niets mankeren. En er komen ook geen rare rekeningen meer binnen van rare makelaars. Zo, dat moest ik even kwijt. Mijn huis is toch verdomme geen derde veld?
Sprookjes geloofde ik al niet meer op mijn derde! Ben nu vijfenzestig jaar verder en sprookjes verzin ik zelf wel. Maak ik mijn kleinkinderen blij mee ook al geloofd Emma mij ook niet meer. Maar ja, die is inmiddels ook al drie. Emma houdt meer van spannende dingen. Maar! Ook weer niet te spannend. Broer(tje) Hidde vindt helemaal niets spannend. Doet gewoon waar hij zin in heeft en is daar een gelukkig kind mee.
Maar, hoe kom ik nu eigenlijk op die vergelijking van makelaars en een derde veld? Snap het zelf even niet! Zou het de mooie verhalen van verkopers zijn die alles beloven en niet in staat zijn het waar te maken? Zou het kunnen dat volwassen mensen blij gemaakt kunnen worden met een dode mus, en, als alles mee zit misschien wel twee dode mussen? Zou het kunnen dat mensen op respectabele leeftijd eigenlijk nooit de leeftijd van drie jaar bereikt hebben? Zou het kunnen dat mijn kleindochter en ik veel te jong volwassen is/was?
Nee, dat derde veld is een doodgeboren sprookje voor mensen onder de drie jaar. Maar! Het heeft ook een positieve kant. Zo kunnen ze tot in eeuwigheid een tweede voorzitter derde veld herbenoemen! Dan blijft er god zij dank een bestuur met twee voorzitters plus twee andere bestuursleden die geen lid van de vereniging zijn, terwijl er maar één is toegestaan!
Zag dat Jan Palli met alles gestopt is. Moet toch eens met hem gaan praten. Een man stopt niet zomaar als hij al jaren lang ongelooflijk veel tijd in een club heeft gestopt. Iemand moet hem op zijn ziel getrapt hebben en het zou mij niets verbazen als die iemand in het bestuur zit?

T©n van Dongen

Dit bericht is geplaatst op 19 mei 2011 om 21:38 in de categorie van Ton.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

1 reactie op “Je huis verkopen?”

  1. admin schreef:

    Bijkt Jan Palli volgens ingewijden niet door het bestuur op de ziel getrapt te zijn, maar schijnen er andere redenen te zijn die niet openbaar gemaakt hoeven te worden!!!!!!!!!!

Schrijf een reactie