Komkommertijd,
31 oktober 2007

Komkommertijd. Een paar weken geen hockey is teveel van het slechte. En wat doe je dan? Je gaat vreemd! Niet zo maar vreemd, nee, selectief vreemd. Naar H.C. Rotterdam. Niet zo gek eigenlijk, aangezien je daar gegarandeerd Spijkenissers tegenkomt. Op de tribune zit je met Marjolijn Noorthoorn-van der Kruijff –door intimi ook wel van Aken genoemd- te praten, even later een babbeltje met Gijs Hessels, die tegenwoordig de veldtraining van Heren I van Klein Zwitserland verzorgd en met Frank Landheer samen ook nog eens meisjes A I van Rotterdam doet.

Uiteraard zie je ook nog even Michael Bronner met kinderen die zijn laatste nieuws vertelt, maar het hoogtepunt is toch altijd Jaap Smaal. Altijd in voor iets leuks. Ook hij heeft twee teams onder zijn hoede. Behalve iets bij Dopie, doet hij ook de Heren twee van HCR. Jaap kan het nog altijd niet laten. Als bij het kijken naar zijn Heren II de bondsscheidsrechter een in zijn ogen niet geheel juiste beslissing neemt vraagt hij of de man thuis misschien bloemetjesbehang heeft, nou ja, vragen?

Even later volgt er een dubieuze beslissing in het voordeel van het (zijn) team, waarop nog al wat commentaar komt, en vertelt hij de beste brave man dat hij zich vooral niet moet laten intimideren? Intimideren! Jaap heeft het niet zelf uitgevonden, maar volgens mij wel tot kunst verheven. Nee, Jaap kan mij nog heel erg veel meer vertellen, maar gelukkig heb ik altijd nog al wat zout bij me.

Maar die Frank Landheer zeg? Allemachtig, wat loopt die tegenwoordig te hockeyen. Als liefhebber loopt dan het water de mond uit. Reserve hoofdklasse is echt superhockey! Kijk je afgelopen zondag eerst naar Frank, komt daarna Dames I van Aeolus het veld op om tegen Dames I van HGC te spelen. Loopt er bij de kakkers uit Wassenaar ene Elselieke van Aken haar partijtje mee te spelen? Niet zo maar even! Hoofdrolletje voor haar. Heb het al eerder gezegd. Hockeyers trekken weg uit Spijkenisse, maar ze nemen wel hun opleiding mee, waar wel moet worden opgemerkt dat ze bij hun nieuwe clubs zeker beter zijn geworden, maar ze komen wel bij ons vandaan!

Ben blij dat komend weekend ook in Spijkenisse weer het hockey begint, kan ik even stop-pen met Hyven.

Bart van Aken zat ook naar zijn dochter te kijken. Moet wel, zag een dwars gestreepte trui achter het raam bij HCR,

Ton

Dit bericht is geplaatst op 31 oktober 2007 om 19:33 in de categorie van Ton.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

Schrijf een reactie