Lezen,
27 juni 2011

Tegenwoordig lees ik weer wat meer. De tv kan me nauwelijks bezig houden en in een boek kan ik mijn eigen fantasie beleven. Ben nu weer begonnen aan de science fiction trilogie van Frank Herbert. Duin.

Duin is het eerste deel van de trilogie, heb ik al een keer of vijf gelezen, en ga nu doorzetten. Heb deel twee en drie ook al eens gelezen in een ver verleden, maar ben nu vast van plan om alle zes de boeken van de trilogie te lezen. Alle zes? Ja, alle zes! Toen ik voor de eerste keer Duin las was het echt een trilogie. Nou ja echt? Het werd een saga. Het werd een serie van zes boeken waarvan er vijf volgens mij door zijn zoon Brian zijn geschreven. Helaas heb ik slechts de eerste vier delen van de trilogie.

Doet er niet toe, ik ben weer aan het lezen. Komt wel goed uit. We gaan vakantie nieuwe stijl houden en weten bij god niet hoe dat gaat uitpakken. Vertrekken woensdag naar een gasthof in Sauerland waar we twee nachten verblijven, gaan vrijdag door naar een hotel in Frankfurt am Main, en zaterdag naar een vakantiepark van de Roompot in Grafenau. Blijven daar een week en gaan door naar Tsjechië waar we een week hebben geboekt in de buurt van Vir.

Vanaf dat punt staat er niets vast. Geen idee hoe de thuisreis gaat verlopen. Ja, richting huis natuurlijk maar we hebben niets geboekt. We zien wel. Gaat toch een beetje op kamperen lijken, weet je ook niet tevoren waar je uitkomt.
Hebben vandaag ook besloten om toch geen fietsen mee te nemen. De gebieden waar we terecht gaan komen zijn niet echt fietsgebieden voor ons, zelfs niet met onze e-fietsen en zo hebben we meer ruimte voor Riek’s zwempakken, mascara enz.
Ik ga me verheugen op de Duitse gastvrijheid en hun keuken en over een week of drie/vier schrijf ik wel hoe het gelopen is.

T©n van Dongen

Dit bericht is geplaatst op 27 juni 2011 om 22:24 in de categorie van Ton.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

Schrijf een reactie