Moet niet, mag wel!
10 januari 2012

Wat niet moet? Een stukje schrijven! Maar, het mag natuurlijk wel! En ik kan natuurlijk ook schrijven wat ik wil, niemand leest het immers? Of, misschien toch wel?

Blijken er best veel mensen te zijn die mijn stukjes lezen, stiekem natuurlijk anders had ik het wel geweten. Maar soms vinden ze niet alles leuk, en als ze het niet leuk vinden trekken ze zich dat persoonlijk aan. Dom, dom, dom. Er zijn er zelfs die een beetje boos op me zijn. Moeten ze niet doen. Wat ze dan wel moeten? Gewoon net als ik, commentaar leveren en liefst iets waar je wat mee kan, of nog liever iets mee wil doen. Heb trouwens nog steeds een kopje koffie en een goed gesprek tegoed.

Mijn site is door René van Zon zo gebouwd dat iedereen kan en mag reageren op wat ik schrijf. Graag zelfs. Aangezien ik het wél kan hebben, plaats ik alles zonder censuur, maar behoud me wel het recht voor te reageren natuurlijk. Tot nu toe is dat niet gebeurd. De reacties die ik krijg stimuleren me om op de ingeslagen weg door te gaan. Maar niet iedereen durft onder eigen naam iets op papier te zetten en zeker niet als iemand iets niet leuk vindt en dat is jammer. Kom voor je mening uit. Het kan niet anoniem, maar is toch veel leuker dan zeuren? Maar ja, ik heb het al heel vaak gezegd in mijn leven: “kinderen kunnen heel oud worden”. Denk dat ik maar eens spreekuur ga houden in één van de dug-outs op een woensdagmiddag. Moet Hans wat later komen logeren!
Zo, moest ik even kwijt.

Verder gaat alles goed met me. Nou ja, heb wat last van uitslag. Volgens de dermatoloog, een heel lief vrouwtje, komt alles goed. Vier maal per dag mijn hele lijf insmeren is eigenlijk niet echt vervelend met die zachte handen van mijn vrouw. Volgens mij houd ze nog steeds van me. Als ze nu ook die pukkel op mijn billen nog weg krijgt zit ik ook nog een stuk makkelijker.

Zo’n pukkel he, hoe kan die daar nou komen. Van de oliebollen? Zou ik misschien teveel krenten en rozijnen door het beslag geroerd hebben? Kan bijna niet. Dochter Fredy heeft verreweg de meest bollen praktisch in haar eentje allemaal opgegeten. Toch eens navragen of ze ergens een pukkeltje heeft. Zou best wel kunnen, maar die staat zo positief in het leven dat ze geen tijd heeft om te zeuren. Daar geniet ik dan weer van.

Ook van Bengel, het katje van dochter Nathalie. Ook daar geniet ik van. Als ze na de vakantie weer naar huis gaat ga ik die zeker missen.

Waar geniet ik eigenlijk niet van? Al sla je me dood. Ik geniet van letterlijk alles. Goed weer, slecht weer? Bij mij is het altijd goed weer. Goed humeur, slecht humeur? Ik zie er de lol van in! Goed commentaar, slecht commentaar? Ik geniet van alle commentaar. Waar geniet ik dan misschien niet van? Die pokkenpukkel op mijn kont. Als iemand dat ding nou eens zou willen kussen? Ik zou misschien een paar mensen kunnen aanwijzen?

T@n van Dongen

Dit bericht is geplaatst op 10 januari 2012 om 17:59 in de categorie van Ton.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

5 reacties op “Moet niet, mag wel!”

 1. Fredy schreef:

  Hey Pap,,

  Die pukkel komt niet van de oliebollen hoor, heb er bij mezelf geen één kunnen ontdekken!!

 2. Daphne van Dongen schreef:

  Shit, u heeft me door. Ik lees de berichtjes ook stiekem! Leuk geschreven en lekker plat. Rotterdammer en familie van Dongen zeker?

 3. Tonnie schreef:

  Was ik niet van overtuigd hoor, zoek alleen mensen die mijn kont willen kussen

 4. Rene schreef:

  Pokkepukkel levert heel veel puntjes op bij wordfeud!
  Mooi stukje schrijfwerk Ton.

 5. Hans (schuilnaam) schreef:

  Als dames1 op zitvleespukkels gecontroleerd moet worden kan dat gewoon tijdens mijn logeerpartij hoor Ton. Ik schuif wel een beetje op.

Schrijf een reactie