Software,
2 maart 2010

Software. Wat is er nu leuker dan software heel goedkoop –liefst gratis- binnen te krijgen? Microsoft verdient miljarden over de ruggen van gebruikers die vaak geen andere keus hebben dan te kopen, en de virusscanners worden verkocht door bedrijven die vermoedelijk zelf de virussen ontwerpen en (laten) verspreiden, alleen om de noodzaak te creëren hun virusscanners te kopen!

Doe ik mooi niet aan mee. Ben gekke Henkie niet! Nee, het enige dat ik koop is de pc, en de rest is pure sport. Natuurlijk, soms haal je rommel binnen en dan kan de noodzaak aanwezig zijn je pc weer eens helemaal schoon te maken, maar dat gebeurt me zelden. Zolang je alles eerst maar even goed controleert met de beste gratis virusscanner die er te breken is blijf je uit de problemen.

Nee, ik red me wel en dat moet ook wel. Ga ik normaal de maanden mei en juni lekker op vakantie, kan ik nu pas veel later. Heb ik te danken aan een kabinet dat over elke losse stoeptegel struikelde. De schuld zou Uruzgan zijn, maar dat gelooft helemaal niemand. Ze zouden toch wel gestruikeld zijn. Balkenende heeft vier kabinetten versleten in minder dan acht jaar, krijgt hij misschien nog wel eens een lintje voor? Wie haalde het toch in zijn hoofd een kabinet te formeren waarvan de drie leiders Balkenende, Bos en Rouvoet heten? Dat is BB met R! BB met R kennen ze alleen in Suriname onder het recept Bruine Bonen met Rijst. Vinden ze daar misschien lekker, maar in Nederland is zoiets niet te pruimen.

Maar die vakantie hè, aangezien het kabinet in de situatie verlenging missie Afghanistan (g)een beslissing kon nemen worden er voorlopig geen nieuwe troepen meer gestuurd, maar blijven de huidige daar aanwezige militairen wel wat langer en daar zit mijn kleinzoon dus bij. Die wil ik natuurlijk wel thuis zien komen en dus schuiven we die vakantie maar op.

En dan komen alle politieke kopstukken uit de kast voor de gemeenteraadsverkiezingen. Wanneer vertelt iemand die gasten nu eens dat de stemmen daar vooral naar locale partijen gaan?

Krijgen we van Balkenende semi watervelden? Doet Bos de waterleiding? Zorg Rouvoet voor uitbreiding van ons clubhuis? Haalt de SP ons vuil op?

Ton

Dit bericht is geplaatst op 2 maart 2010 om 17:29 in de categorie van Ton.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

Schrijf een reactie