Vandaag,
25 december 2018

Vandaag ja, vandaag is, was en zal altijd de belangrijkste dag in de geschiedenis zijn en blijven. Immers alles gebeurt toch vandaag? Als ik vandaag ergens geen zin in heb en ik stel het een week uit, dan zal het volgende week toch ook gewoon weer vandaag zijn?

Alles vindt vandaag plaats, gisteren is verleden tijd en morgen is niemand beloofd. Word je morgen wakker, en niet iedereen is dat gegeven, dan zal het gewoon vandaag zijn! Vandaag, eerste kerstdag 2018 hebben mijn vrouw en ik ons 55 jaar geleden verloofd met uiteraard de bedoeling in het huwelijk te treden, en dat gebeurde sneller dan toen verwacht, heeft met de menselijke natuur te maken denk ik?

Volgens mijn vrouw gaat de tijd snel? Ikzelf vind dat we er best nog een tijd over gedaan hebben, en elke dag in die vervlogen tijd is het gewoon vandaag geweest!
Het enige dat het verleden waarde geeft is dat het herinneringen oplevert die je vandaag nog steeds herbeleeft. De geboorte van onze kinderen, hun huwelijk en de geboorte van onze kleinkinderen? Blijven me bij als de dag van vandaag!

Vandaag zijn altijd de fijne dingen in het leven belangrijk, pijn en teleurstellingen liggen in het verleden, daar is vandaag nooit tijd voor. Vandaag geniet je van de mooie dingen in je leven, je weet immers nooit of het je laatste vandaag is?

“Carpe Diem” is een gevleugelde uitspraak van Horatius Flaccus, een Romeinse dichter en satiricus die al ruim voor de geboorte van Christus stierf. Carpe Diem betekende ook gewoon vandaag, pas later is de tekst aangepast en werd het pluk de dag. Leef altijd alsof vandaag je laatste dag is, eens zal het ook zo zijn, ieder mens beleeft zijn laatste dag.

Sommigen onder ons helaas bewust maar meestal zullen we het niet weten. Dan komt er een bericht dat jouw laatste dag gisteren of eerder was gekomen maar dat weet jezelf gelukkig niet.

Vandaag schrijf ik dit stukje, maar als ik het opnieuw lees dan zal het altijd vandaag zijn!

T©n van Dongen

Dit bericht is geplaatst op 25 december 2018 om 13:27 in de categorie van Ton.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

Schrijf een reactie