Zes wedstrijden
26 september 2005

Zie je afgelopen weekend zes wedstrijden, wordt je getrakteerd op 55 doelpunten. Zo. Ruim negen per wedstrijd. Begon zaterdag al goed bij Jongens B1 en Meisjes B2. De jongens -waar gelukkig Maarten Bol weer meespeelde-, spanden de kroon met 21 – 0 tegen Victoria B4. en niet zo maar doelpunten, nee, de één nog mooier dan de andere.

Coach van de tegenpartij was een beetje teleurgesteld. Nee, niet over de uitslag, daar kon hij mee leven, maar omdat Spijkenisse geen speler wilde uitlenen en hij daarom met tien man moest spelen. Vertelde de brave borst nog dat spelers niet tegen hun eigen team willen spelen en dat het probleem bij zijn eigen vereniging lag. Had trouwens niets uitgemaakt, al was hij met vijftien man gekomen. Natuurlijk zou de score dan niet zo hoog zijn opgelopen, maar een nulletje of twintig was het toch al gauw geworden.

De Meisjes waren iets minder gul met doelpunten, maar na met 0 – 1 achter te zijn geko-men, en dan met 8 – 1 winnen is echt heel mooi. Heb nu zo’n beetje alle jeugdteams zien spelen, en hoera voor de Spijkenisser senioren, er komt hele mooi jeugd aan binnen een paar jaar. Wordt straks vechten voor een plaatsje bij zowel de Dames als de Heren.

Zondag begon de dag al goed bij Dames 1 en Heren 2. Wist af en toe echt niet meer of ik nu naar het hockey van de Dames moest kijken of naar het vrij worstelen bij de Heren van 2. Wat een houthakkers liepen er daar bij Leonidas. Niet te geloven. Maar goed dat Martin en Jan floten. Had het anders nog niet geweten. 0 – 0 Bij de rust, kwamen ze in de tweede helft met 0 – 1 achter en dat bleef lange tijd zo. Had de moed al opgegeven, slaan die gasten er op het laatste moment nog drie in? Wordt het gewoon 3 – 1?

Dames 1 begon zéér voortvarend. Direct na het aanvangssignaal besloten ze te scoren. De eerste de beste aanval was raak. Onze Dames waren duidelijk veel te sterk voor de tegen-standsters en liet dat aan het eind dan ook zien in de stand. Met 6 – 0 win je niet elke week.

Prima resultaat. Coach Maura liep behoorlijk te glunderen na afloop. Gun het haar wel. En toen de Heren van 1. Die ken je bijna niet meer terug. Met de terugkomst van Jeroen Barto en de van Ommoord overgekomen “onlangs negenentwintig geworden” Roel wordt er een heel ander spelletje op de mat gelegd dan het vorige seizoen. Deed Jurgen niet eens mee.

Gaan een mooi seizoen beleven. Dacht dat de Heren met 6 – 0 wonnen van D.E.S., blijkt het een dag later 8 – 0 te zijn geworden. En ik heb toch echt de hele wedstrijd gezien, met maar zo af en toe een blik naar de oudste Heren van ons clubje. Moet ik dus twee keer iets hebben gemist. Wordt ook oud. Denk ik. Als je zo alle wedstrijden een beetje hebt bekeken, valt me trouwens iets heel erg moois op. In Spijkenisse spelen ze niet alleen goed, er wordt vaak nog beter gefloten. We mogen wel heel erg blij zijn met ons scheidsrechterscorps. Ik heb Tjebbe nu twee keer Heren 1 zien fluiten en ik vond hem geweldig. Van Bart wist ik al eerder dat hij zijn mannetje stond. Daar wordt een mens blij van.

O ja, die oudere Heren verloren helaas met 3 – 4 van Forcial, ondanks twee doelpunten van de als altijd weergaloze Hans “Boem Boem” Both, en de snelheid van Martin Hen-kelman.

Van de drieëntwintig naar de middellijn binnen de vijf minuten is knap. Heel knap. Maar, nota bene Forcial. Ze kennen me daar, durf voorlopig niet meer naar het strand in Rockanje. Kan die schande niet aan.

Sandra is zondag bevallen van twee schattige poppetjes. Zelfs Paul wist niet dat ze zwanger was.

Ton

Dit bericht is geplaatst op 26 september 2005 om 15:55 in de categorie van Ton.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

Schrijf een reactie