Zomerhockey,
14 april 2007

Hockey kijken half april bij temperaturen tussen vijfentwintig en achtentwintig graden Celsius valt niet mee. Zelfs voor een doorgewinterde hockeyfan als ik is dat zwaar. En wat doe je dan? Juist. Dan ga je naar uitwedstrijden kijken. Heb je tenminste nog een poosje airco in de auto en dan valt het wel uit te houden.

Viel zaterdag alleen niet mee in Leiden, waar onze kanjers van Meisjes C1 zich moesten bewijzen tegen de nummer één. Was de enige ploeg waarvan werd verloren in de competitie. Onterecht overigens, maar als je een keer geen goals maakt, dan loop je dat risico. En, ik heb ze voor het eerst in de geschiedenis een wedstrijd zien spelen.
Tot op het laatste ogenblik stond vast dat er helemaal niets vast stond. Alles was mogelijk. Winnen, verliezen, gelijk spelen? Bij een stand van 1 – 1 vlak voor tijd en een paar benauwde ogenblikken voor het doel van Spijkenisse, kwam zo’n beetje in de laatste seconde het winnende doelpunt voor Spijkenisse. 1 – 2 Kwam er op het wedstrijdformulier, en dat was gezien het hele spelbeeld een zeer terechte uitslag, maar oh? Wat waren de uitvallen van Leiden gevaarlijk.

Voor het eerst viel het mij op dat de meiden een keeper hadden. Een echte keeper die moeilijke ballen kon stoppen. Had altijd de idee dat zij voor water moest zorgen. Maar ze kon echt heel goed keepen. Heeft nu in de hele competitie twintig ballen op doel gehad, waarvan negentien van Leiden en één terugspeelbal tijdens alle andere wedstrijden.

Van de zenuwen bekomen zijn we maar gauw terug gereden om de knullen van AI te zien winnen. Tegenstander had geen schijn van kans en werden met 4 – 1 weer naar Derby gestuurd. Waar ligt dat plaatsje eigenlijk? Nu ja, ze staan daar nog wel tweede. Dat tuig van ons zal aanstaande zaterdag uit bij Kieviten wel kampioen worden. Moet ik zien natuurlijk, is één van mijn laatste wedstrijden van deze competitieronde.

Moet weer vakantie gaan houden en dat valt niet mee. In Barcelona is het nu twintig graden en in Madrid zien we het wel weer. Daarna uitrusten in de Algarve, nee, mijn leven gaat niet over rozen. Zeker niet als je bij de heren van één zit te kijken naar wat iets moois had moeten worden en ze gaan dan verliezen met 5 – 2. Niemand was blij met de scheidsrechters, maar volgens mij hadden zij geen schuld bij de vijf tegendoelpunten.

Natuurlijk misten de heren belangrijke verdedigers, Ike was er door familieomstandigheden niet bij, en Leonard Stuijts was waterdrager voor het team. Kon zelf niet spelen. Jurgen v.d. Poort moest het voor een groot deel achterin opknappen en deed dat geweldig, maar kon het op den duur ook niet meer aan. Voorlopig is Heren I een gewone derdeklasser en daar is niets mis mee. Vorig jaar speelden ze nog vierdeklas, en dan in plaats van voor lijfsbehoud om de tweede plaats te spelen? Kan nooit meer stuk.

Zag daar Erik Beekman nog lopen? “Moet je niet spelen” vroeg ik? Blijkt hij tegenwoordig met Dames I mee te doen van Derby. Was op zijn hoogtepunt gestopt.? Dacht hij! Hoorde ook nog dat good old Jaap Smaal weer had gesolliciteerd bij Spijkenisse. Zeker weer spelers nodig voor zijn volgende clubs?

Ga me maar een beetje voorbereiden op de vakantie en mijn aanstaande nieuwe kleinkind van jongste dochter Nathalie. Horen jullie wel weer van als ik terugkom.

Dacht dat HVS in financiële problemen verkeerde toen één van de speelsters aan de deur kwam om te collecteren, bleek het voor de hartstichting te zijn. Zou je het toch van aan je hart krijgen?

Ton

Dit bericht is geplaatst op 14 april 2007 om 10:15 in de categorie van Ton.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

Schrijf een reactie