Eén fout?
17 augustus 2017

Eén maar. Op woensdagmiddag ga ik al een paar jaar reumazwemmen. Niet dat ik zware reuma heb maar genoeg om er wat last van te hebben. Dat zwemmen is dan in de Zuidwester in Spijkenisse. Na de diagnose (door mijzelf gesteld en later toch maar door een arts bevestigd) ben ik lid geworden van de reumapatiëntenvereniging in Spijkenisse.

Daar gaan we onder leiding van een bewegingsagoog oefeningen doen om het lichaam zo optimaal mogelijk te houden. Hydrotherapie noemen ze dat. Lekker warm water, een temperatuur rond de 32/33 °C is wel uit te houden.
Zwembad wordt intensief gebruikt aangezien er nogal wat doelgroepen zijn die er gebruik van willen maken. Beweegbare bodem is aanwezig zodat ook rolstoelgebruikers er gewoon in kunnen rijden. Daar is helemaal niets fout aan!

Wat er dan wel fout kan gaan? Voor de groep waarvan ik deel uitmaak is er een groep mensen met een niet aangeboren geestelijke of fysieke afwijking aan de beurt, als ik dan de kleedkamer in kom zitten er altijd nog wel een paar mensen die geholpen moeten worden met aankleden.

Eén van hen is Peter, die ene Peter dan, er zijn er twee die Peter heten. Maar Peter O, daar wil ik het even over hebben. Peter O is een vriendelijke man die altijd groet als ik binnenkom en altijd dezelfde vraag stelt: “alles goed”?
En altijd weer krijgt hij hetzelfde antwoord: “nee, één fout”. Dan wil hij weten of ik met een studie bezig ben en krijgt hij elke week een ander antwoord, de ene keer heb ik niet goed gestofzuigd, van de week had ik niet goed gekookt, “oh wat moest je koken dan” wil hij dan weer weten “gebakken aardappelen” kreeg hij als antwoord en dan kijkt hij me aan of hij warm water ziet branden. Peter O is een beste man met heel veel pech, en ik ben bang dat ik daar een beetje schuld aan heb?

T©n van Dongen

Dit bericht is geplaatst op 17 augustus 2017 om 15:48 in de categorie van Ton.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

Schrijf een reactie