OV?
18 maart 2014

Heb je wel eens, een dag dat je niet weet wat te doen. Natuurlijk, er zijn best wel klusjes, maar dat vind ik werk. Niet om zo maar iets te doen. En ja, dan schiet me opeens te binnen dat we een OV-chipcard hebben!

Waar gaan we dan naar toe? Nou ja, we zijn het niet gewend dus alles is een beetje nieuw. Ik stel voor de metro te nemen richting Den Haag centraal station. Mijn vrouw is daar niet voor, maar zegt verder niet waarheen dan wel, dus is ze ook niet tegen?
Met de auto naar station de Akkers, stappen daar op lijn D. Aangekomen op station Slinge stappen we over op lijn E, die ons naar Den Haag centraal gaat brengen. Zowaar ga ik het OV leuk vinden. De luxe laat wel iets te wensen over, ter hoogte van Nootdorp voel ik de eerste blaren op mijn linker bil opkomen en in de buurt van de Laan van Nieuw Oost Indië is de stand tussen linker- en rechterbil gelijk. 2 – 2. Openbaar Vervoer is leuk, maar niet voor mijn billen. Zal wel wennen zijn.

Op het centraal station krijgen we stellig de indruk dat we verwacht worden. Per vierkante meter tellen we al snel drie politieagenten. Natuurlijk stellen we het op prijs dat die mensen zich inzetten voor onze veiligheid, maar een paar man minder had ook wel gekund? Ach, ze doen maar. We weten nog even niet waar we naar toe willen en bezien de tram en buslijnen. Komen er niet uit en wandelen het centrum maar in.
Best gezellig, lopen het Spui op en langs het gemeentehuis. We zien de Vroom & Dreesman. Het valt ons wel op dat er ondanks alle politie een paar honderd mensen fietsen in een winkelstraat waar dat niet mag? Fietsers staan hier kennelijk boven de wet?
Als we Vroom binnen zijn geweest stappen we maar op tramlijn 1, richting Delft. Als we inchecken schrikt het apparaat zich het leplazarus. Is kennelijk niet gewend te moeten werken voor zijn aanschafprijs?
Onderweg merken we dat we de enigen waren die er gebruik van hebben gemaakt. Iedereen stapt in en gaat zonder blikken of blozen zitten? Zal wel?

In Delft stappen we op de trein naar Rotterdam C.S..
Als we daar aankomen, staan we heel verbaast te kijken. Hadden alle lovende berichten wel gelezen, maar het is er echt heel erg mooi geworden!
Daar stappen we op de metro naar Spijkenisse Akkerhof. Als we uitchecken krijg ik de verrassing van mijn leven. Ben vertrokken met een tegoed van ruim negentien euro en kom thuis met meer dan twee en dertig euro op mijn chipcard?
Openbaar vervoer is gewoon winstgevend?

T©n van Dongen

Dit bericht is geplaatst op 18 maart 2014 om 23:01 in de categorie van Ton.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

Schrijf een reactie