Paling,
20 augustus 2013

Paling? ja natuurlijk, maar dan wel paling van Sam Uil, Meeldijk 34, in Burgh-Sluis, gemeente Burgh-Haamstede. Sam verkoopt de lekkerste paling van de hele wereld. Natuurlijk, het is zestig kilometer rijden, maar dan heb je ook de enige echte paling van Sam.

Hebben we vrijdag dus even gehaald. Vier dikke vette palingen. En als je dan toch in Zeeland bent dan ga je niet terug voor je ook mosselen heb gehaald op de Neeltje-Jans. Daar hebben ze weer de lekkerste mosselen van de hele wereld. Zijn daar begonnen mosselen te verkopen in een keetje aan de plek waar hun boot afmeert.
Het keetje werd een keet, de keet werd een winkeltje en nu bestaat dat winkeltje niet meer. Ze hebben nu wat dichterbij de entree naar het voormalig werkeiland een schitterende zaak opgetrokken waar je behalve mosselen ook patat en alles wat daarbij hoort kunt kopen.

Nou ja, om kort te gaan, we hadden voor drie dagen vis in huis. Gisteren de laatste paling naar binnen gewerkt en dat was zat. Meer dan zat. S ’Avonds kwam de vis zich melden. Mijn hemel wat lag die zwaar op mijn maag. Heb een benauwde nacht gehad maar alles bleef gelukkig binnen.

Ja, de paling van Sam Uil is de lekkerste paling ter wereld, maar je moet er niet teveel van eten en ook niet te vaak. Ik ben werkelijk gek op vis, maar dank de heer op mijn knieën dat er vanavond een prak andijvie met een tartaartje op tafel komt.

T@n van Dongen

Dit bericht is geplaatst op 20 augustus 2013 om 15:16 in de categorie van Ton.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

Schrijf een reactie