Schurft,
14 maart 2017

Kan iemand mij vertellen wat schurft nu eigenlijk is? Ik kom er zelf niet uit. Er zijn teveel soorten in. Je hebt de huis- tuin- en keukenschurft, maar er is dus ook reet- en slootschurft.

Een broertje van mij is voorstander van de slootschurft. Het jeukt als de schurft maar het krabbelen eraan vind hij zalig. Zelf ben ik gezegend met een zekere vorm van reetschurft. De dokter vertelde mij dat er geen reetschurft bestaat voor zover hij dat wist, maar dokters lullen vaak ook maar een heel eind tegen de wind in!

Ik heb dus iets dat niet bestaat, maar ik heb er wel last van. De huisarts staarde eens goed naar mijn verwondingen en zei toen dat ik een verkeerde zithouding had. Dat vertelde hij onderuit gezakt in zijn stoel en zo fout heb ik nog nooit gezeten.
Ik ga je daar een medicijn voor geven en dan ben je er zo vanaf. Ook gelul natuurlijk, er zo vanaf? De apotheker die de zalf verstrekte vertelde erbij dat de zalf slechts een jaar houdbaar was. Jaja, er zo vanaf?
Voorlopig zit ik op een schopstoel want waarop ik ook ga zitten, het doet altijd pijn. Jeukte het nu maar? Maar het familiegeluk zit gewoon niet bij mij maar bij mijn broertje.
T©n van Dongen

Dit bericht is geplaatst op 14 maart 2017 om 14:08 in de categorie van Ton.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

Schrijf een reactie