Toch nog even hockey?
12 mei 2014

Ja, moet kunnen. Schrijven over dingetjes moet je eigenlijk een jaartje laten bezinken. Wordt het afstandelijker en kwetst alleen de kwetsbare.
Gewoon een jaartje terugkijken op wat er gebeurd is.

De familie van Zon, al jaren geleden eigenwijs verklaart vertrok bij de Hockeyvereniging Spijkenisse met kinderen. Thara en Tessa maken Pollux kampioen en Pollux Dames I speelt volgend jaar eerste klasse. Tycka speelt bij Leonidas meisjes A1 op het allerhoogste niveau en René is als beterweter aan de kant gezet bij Pollux.
Rob van ‘t Zet is Hockeyvereniging Spijkenisse hartstikke zat en vertrekt naar Tempo ’34. Was best moeilijk te geloven, Rob naar een ploeg die één na laatste stond in de vierde klasse? De man die de bindende factor was bij Heren I?

Rob bewijst zich door van Tempo 34 een team te maken. Een stelletje spelers waarvan de potentie niet duidelijk was wist Robbie tot een team te smeden en staat nu op het punt kampioen te worden en bewijst daarmee dat kwaliteit aan het roer moet staan!
Dames! maakt er bij Spijkenisse een slechte gewoonte van om te degraderen en Heren I eindigt volgens de voorspelling van coach Erik bij de eerste vijf in de derde klasse.

De Dames zijn veel te goed voor de vierde klasse maar door een bestuurslid die eigenlijk buiten zijn bevoegdheden trainers benoemde opgezadeld met een coach die overal verstand van heeft behalve van hockey!

Mijn favoriete team Dames 3 promoveert in het eerste jaar van haar bestaan maar loopt waarschijnlijk net het kampioenschap mis. Jammer! Volgend seizoen zijn ze weer compleet en worden ze kampioen in een hogere klasse. Zeker weten! Ze hebben teveel kwaliteit om in de onderste rangen te spelen.

Na mijn kortstondige voorzitterschap is het de club niet gelukt binnen een jaar een nieuwe voorzitter te vinden. Komt nog wel.

Aad Noordijk wordt als coach van Ypenburg Heren I waarschijnlijk niet de gedoodverfde kampioen in de vierde klasse aangezien Rob van ’t Zet met Tempo ’34 hem daarin de baas zal zijn, als Rob zondag bij Vianen weet te winnen is zijn kampioenschap simpelweg een feit! Zijn laatste wedstrijd tegen Dorsteti is dan een verplicht nummer zonder enige waarde maar ik zal daar zeker bij zijn!

Hoorde laatst trouwens dat Dames I volgend seizoen getraind en gecoacht zal worden door Maarten Bosman die stopt met actief hockeyen. Hij schijnt zelfs te denken een wildcard te kunnen bemachtigen om alsnog in de derde klasse te kunnen blijven. Zou wel heel erg knap zijn om dat voor elkaar te krijgen. Als hij denkt kans te maken had hij de ploeg al weken geleden onder zijn hoede moeten nemen. Gaat nu niet meer lukken. De bond moet wel goed gestoord zijn om een ploeg die twee jaar achtereen als laatste eindigt nog een kans te geven. Laat ze die derde klasse maar verdienen in de vuilnisbak van het hockey, de vierde klasse!

De competitie duurt nog twee weken en dan zijn alle winnaars en verliezers bekend. Ik verwacht geen verrassingen meer,

T©n van Dongen

Dit bericht is geplaatst op 12 mei 2014 om 22:18 in de categorie van Ton.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

1 reactie op “Toch nog even hockey?”

  1. nicolette schreef:

    Nou ton de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Maarten en Barto slagen erin om in een week tijd de meiden klaar te stomen om de wild card kans, die hun weer Door de bond gegund is, met beide handen aan te grijpen. Eerste in de poule en dus gewoon weer 3e klasse voor ons dames 1. Ik ben blij, trots en tevreden dat beloofd veel goeds voor komend seizoen met deze heren. Ik ben blij dat het je toch zoveel doet dat je nog aandacht aan onze dames besteed. Ik hoop je graag te zien komend seizoen en ik beloof je dat je een jong, 1 uitzondering daargelaten, groeiend team gaat zien. Een team dat lol heeft in het spel en gaat winnen.
    Leuk om je blog te lezen en tot snel.
    -xxx- Nico

Schrijf een reactie