Wilco Kelderman,
14 januari 2021

Wilco, ik heb geen idee of hij de opa van vrouw Rebecca heeft gekend, opa Henk Oosting. Ik heb hem wel gekend, jarenlang als collega’s elkaar zo weinig mogelijk tegengewerkt en dat viel zeker niet mee. We waren het vaak niet met elkaar eens, hij vond altijd dat ik alles beter wist, alles is wel erg veel maar ik moet hem wel gelijk geven, ik wist bijna alles beter!
Henk was een wielerfanaat, als lid van de wielerclub Putse Renners Club Delta heeft hij voor de club veel werk geleverd, een eigen wielerbaan, daar was hij dag en nacht mee bezig, die moest er komen en die kwam er ook!

Henk werd natuurlijk voorzitter van de club al duurde dat niet zolang, hij had nogal een grote mond en niet iedereen vond dat leuk.
Uiteindelijk werd hij niet herkozen maar aangezien zijn vrouw Janneke hem opvolgde kon het hem niets schelen.
Henk had twee kinderen die allebei ook aan wielrennen deden, Marian en Ard. Via het wielrennen kwam Marian in contact met John Talen, een beest van een renner en die reed drie keer de Tour de France. Zij werden een paar en kregen twee kinderen, Rebecca en Jordi Talen.
Ook zij gingen natuurlijk wielrennen en zo ontmoette Rebecca Wilco Kelderman, ze vonden elkaar wel leuk en trouwden.

Het grappige is eigenlijk dat Henk of Enk zoals ik hem noemde de schoonvader van Wilco’s schoonvader was.
Henk Oosting was een volbloed Drent uit de buurt van Emmen en hij had de rare spraakgewoonte om elk woord dat met een H begon die weg te laten maar elk woord dat met een klinker begon er juist wel een H voor te zetten vandaar dat hij al snel de naam kreeg van Enk Hoosting, ik ben bang dat ik daar een behoorlijke rol in speelde?

Het gebeurde op een dag dat Enk materialen bestelde voor de aanleg bestrating van Sporthal de Oert, die moesten geleverd worden op het gemeenteterrein op de hoek vaan de Heemraadlaan en de Hekelingseweg.

De chauffeur die de materialen kwam brengen is best nog even bezig geweest met het zoeken naar de juiste losplaats aangezien de vrachtbrief vermelde dat het bestemd was voor sporthal de Hoert en gelost moest worden op de oek van de Eemraadlaan en de Ekelingseweg.
Hij moest het een paar keer vragen en met geluk trof hij iemand die Enk kende en hem naar de juiste plek liet rijden.

Enk was een bijzonder mens die te vroeg overleden is!

T©n van Dongen

Dit bericht is geplaatst op 14 januari 2021 om 13:48 in de categorie van Ton.
Je kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed.
Je kunt naar het eind van dit bericht gaan en een reactie schrijven.
Pingen is momenteel niet toegestaan.

1 reactie op “Wilco Kelderman,”

  1. jenny schreef:

    De opa van Rebecca was getrouwd met mijn tante, een van de zusters van mijn moeder. Hij heette Geert Snoeijenbosch. John heette ook eigenlijk Jan Geert.
    Alle 2 hele aardige mensen..Jenny Proost

Schrijf een reactie